Kennismaking

Annelien Verhamme
Annelien Verhamme

Annelien studeerde in 2009 af aan de UGent als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, optie musculoskeletale aandoeningen.

Na haar studies bouwde ze ervaring op via het samenwerken met en vervangen van verschillende collega’s in regio Gent en Zuid-West-Vlaanderen. Hierbij leerde ze nieuwe aandoeningen en technieken kennen in de verschillende specialisaties van de kinesitherapie. Naast enkele kortere bijscholingen gedurende de jaren, volgde ze in 2014 de specialisatie-opleiding ‘manuele lymfedrainage’ aan de Dr. Vodderschool B/N. In 2015 werd de praktijk in Zwevegem opgestart.

Annelien is naast haar werk actief als basketbalspeelster. Ze heeft eveneens meer dan tien jaar ervaring als trainster. Het inzicht in sportspecifieke bewegingen en de daarmee gerelateerde klachten (in het bijzonder bij balsporten) die ze hierdoor kon opdoen, zijn zeker een meerwaarde voor haar beroep. Naast sportkinesitherapie gaat haar interesse vooral uit naar orthopedische letsels, maar ook in andere domeinen wil Annelien zich blijvend bijscholen.