Kennismaking

Annelien Verhamme
Annelien Verhamme

Annelien studeerde in 2009 af aan de UGent als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, optie musculoskeletale aandoeningen.

Na haar studies bouwde ze ervaring op via het samenwerken met en vervangen van verschillende collega’s in regio Gent en Zuid-West-Vlaanderen. Hierbij leerde ze nieuwe aandoeningen en technieken kennen in de verschillende specialisaties van de kinesitherapie. Ze werkte ook enkele jaren deeltijds in een woonzorgcentrum, waardoor ze ervaring kon opdoen bij een geriatrische populatie. In 2015 werd de praktijk in Zwevegem opgestart waar ze sindsdien fulltime werkt.  

Naast enkele kortere bijscholingen gedurende de jaren, volgde ze in 2014 de specialisatie-opleiding ‘manuele lymfedrainage’ aan de Dr. Vodderschool B/N. Jaarlijks volgt ze hiervan nog de terugkomdag om op de hoogte te blijven van de nieuwste inzichten. Sinds 2019 is Annelien zich aan het specialiseren in handrevalidatie. Hiervoor werden reeds verschillende opleidingen gevolgd. 

Annelien is jarenlang actief geweest als basketbalspeelster. Ze heeft eveneens meer dan tien jaar ervaring als trainster. Het inzicht in sportspecifieke bewegingen en de daarmee gerelateerde klachten (in het bijzonder bij balsporten) die ze hierdoor kon opdoen, zijn zeker een meerwaarde voor haar beroep. Naast sportkinesitherapie gaat haar interesse vooral uit naar orthopedische letsels, maar ook in de andere domeinen waarin ze specialiseerde, wil Annelien zich blijvend bijscholen.